SOS! Răniții #colectiv au nevoie URGENTĂ de spitalizare în străinătate

UPDATE: Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu: ”Vor pleca in strainatate toate victimele din Colectiv care pot fi transportate, indiferent daca sunt asigurate sau nu. Cheltuielile vor fi suportate de stat” / PETIȚIE ÎNCHISĂ.

Dorim să subliniem încă o data că acest demers s-a adresat barierelor administrative și/sau finainciare care zile în șir au stat în calea unui tratament adecvat pentru mulți dintre cei răniți. Pentru o parte dintre ei veștile au venit tardiv. Inițiatorii petiției consideră în continuare că decizia un transfer trebuie să aparțină exclusiv echipelor de specialiști și argumentele de ordin medical trebuie să constituie o prioritate în fața celor administrative sau financiare. Denunțăm, de asemnenea, folosirea acestui discurs pentru beneficii politice. 

Sperăm și noi, alături de familiile celor răniți, ca toți cei transportabili să ajungă cât mai repede acolo unde pot primi toate îngrijirile și tratamentul de care au nevoie.

***

La o săptămână de la tragedia din clubul Colectiv, în spitalele din București mai erau internate 127 de persoane, dintre care 65 în stare critică și gravă. Pe 7 noiembrie aflăm din presă că, peste noapte, au mai decedat 3 persoane. Numărul decedaților crește de la o zi la alta. În plus, premierul interimar ne anunță ca există riscul revenirii unora dintre pacienții externați cu probleme la nivelul căilor aeriene.

Există suspiciunea rezonabilă că și ceilalti răniți riscă să își piardă viața din cauza condițiilor inadecvate din spitalele românești. Guvernanții refuză să recunoască acest lucru tocmai pentru a-și ascunde incompetența și poate, și mai grav, fapte de corupție.
Numeroși doctori din clinici private și din străinătate și-au oferit deja sprijinul, dar au fost refuzați. Deja unii dintre supraviețuitori sunt tratați în clinici din alte țări, dar ar trebui ca toți răniții să beneficieze de aceleași șanse maxime de vindecare.

România a cerut ajutorul Comisiei Europene pentru mutarea unora dintre pacienții aflați în stare gravă în spitalele din București abia la o săptămână după tragedie. Între timp, guvernul a cautat ajutor la nivel bilateral, cu țări membre UE, fără să apeleze la un mecanismul special al UE pentru situații de urgență. Nu știm în acest moment dacă soluția mecanismului comun al UE era mai rapidă decât soluția bilaterală, dar faptele ne arată că, la șapte zile de la incendiu, foarte puțini pacienți aflați în stare gravă sau critică au fost mutați din România în spitale din Europa.

Viața acestor oameni nu are preț! Câți dintre răniți trebuie să mai moară, câți oameni trebuie să mai protesteze pentru a-i transfera pe cei rămași în spitalele din străinătate?

NU ÎI CONDAMNAȚI DIN NOU!

Fiecare dintre ei merită o șansă!

 

 

36 semnături
Ne ajuți să strângem 1,500 de semnături?

Domnule președinte Klaus Iohannis,
Domnule prim-ministru interimar Sorin Cîmpeanu,

Din informațiile apărute în presă avem certitudinea că supraviețuitorii incidentului din clubul Colectiv sunt în pericol iminent de a-și pierde viața. Cauzele sunt lipsa capacității sistemului medical românesc de a trata simultan un număr atât de mare de cazuri atât de grave, dar mai ales incompetența, frica de adevăr sau meschinăria factorilor de decizie care au negat până acum această realitate. Astfel, am ajuns ca abia la o săptămână după ziua tragediei să se facă primele demersuri oficiale pentru transferarea răniților la spitale și clinici din străinătate, care le oferă șanse considerabil mai mari de a le salva viața.

Vă cerem de URGENȚĂ explicații publice și chiar în fața justiției, fiecăruia dintre dumneavoastră, ca în al 13-lea ceas să depuneți toate eforturile și să acceptați toate ajutoarele oferite de partenerii străini, publici sau privați. În felul acest se pot crește șansele de supraviețuire ale răniților, indiferent de costuri.

Viețile acestor oameni nu trebuie să aibă un preț! Nu lăsați indiferența să ucidă din nou!Vrei să semnezi?

Cei mai recenţi susţinători
  • published this page 2016-01-26 20:33:41 +0200
  • published this page 2015-11-09 21:40:37 +0200
  • signed 2015-11-09 09:58:05 +0200
  • signed 2015-11-09 08:22:49 +0200
  • signed 2015-11-08 18:35:24 +0200
  • signed 2015-11-08 14:14:49 +0200
  • signed 2015-11-08 14:05:19 +0200
  • signed 2015-11-08 12:33:03 +0200

connect

get updates